regionalne i światowe smaki

Restauracja ALCHEMIA

Nasza restauracja, ALCHEMIA, znajduje się na parterze i jest dostępna również dla Gości spoza hotelu.

Restauracja może jednocześnie przyjąć 65 osób i zaprasza codziennie wszystkich spragnionych doznań kulinarnych. 

Śniadania podajemy w godzinach 8.00 - 10.00, również dla Gości spoza hotelu. Restauracja a'la carte czynna jest od niedzieli do czwartku od 13.00. do 19.00, a w piątek i sobotę do 20.00.

Zawsze świeże, sezonowe i lokalne produkty przemieniamy tu w proste, ale wykwintne i smakowite potrawy. Pierwszym szefem kuchni Alhambry, od jej otwarcia do marca 2016, był Patryk Dziamski uczestnik 4. edycji programu Top Chef. Arkadiusz Klimkiewicz, znany z innego telewizyjnego show, Hell’s Kitchen, to kolejna kuchenna osobistość, z  którą pracowaliśmy w Alchemii. Szefowie kuchni to wędrowcy - kolejnym był Krzysztof Nawrocki, zdobywca drugiego miejsca w Kulinarnym Pucharze Polski 2012, jego zasadą było: pracować z najwyższej jakości produktami oraz dbać o ich sezonowe wykorzystywanie. Wraz z nim gotował dla Państwa Łukasz Ressel, który dwa lata spędził w Łódzkim Hiltonie, a przez ponad półtora roku serwował dania w luksusowej restauracji Concordia Taste w Poznaniu.

Teraz w Alchemii szefuje Dariusz Sobieraj, który zdobywał doświadczenie m.in. w poznańskiej resturacji Mati Sushi. Wirtuoz warzywnych smaków, przenoszący w XXI wiek przepisy swojej Babci. Zapraszamy!

Galeria

Zapisz się na newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij