Nowa ekipa gotuje dla gości Alhambry
Nowy Szef kuchni i jego zespół . Warto spróbować.
Drodzy Goście, dziś zaglądamy do naszej kuchni Szefuje tu Krzysztof Nawrocki, zdobywca drugiego miejsca w Kulinarnym Pucharze Polski 2012. Ostatnie cztery lata spędził w Szwajcarii, zdobywając doświadczenie w kuchni francuskiej oraz śródziemnomorskiej. Wyjechał z rodzinnych stron, by w Lądku-Zdroju kontynuować swą karierę, pracować z najwyższej jakości produktami oraz dbać o ich sezonowe wykorzystywanie.Wraz z nim gotuje dla Państwa Łukasz Ressel, doświadczony już specjali...sta sztuki kulinarnej. Dwa lata spędził w łódzkim Hiltonie, a przez ponad półtora roku serwował dania w luksusowej reauracji Concordia Taste w Poznaniu. Teraz swoimi umiejętnościami wspomaga kuchnię naszego hotelu, oddając się swoim pasjom, którymi są kuchnia europejska i azjatycka.Zespół uzupełnia Dariusz Sobieraj, pasjonat fotografii, gotowania oraz górskich wypraw. Choć jest najmłodszym i najmniej doświadczonym, nie ma sobie równych jeśli chodzi o tempo pracy i wyobraźnię kulinarną. Uzupełnia to poczuciem humoru i stale widocznym na twarzy uśmiechem.